OVER KATTENCAFÉ KAT & SCHOTEL
Kattencafé Kat & Schotel is een sociale ontmoetingsplaats voor mens en dier. In een huiselijke omgeving kan men even ontsnappen aan de spanning van alledag onder het genot van een hapje en een drankje, omringd door liefdevolle katten. Kat & Schotel biedt een veilige en fijne leefruimte aan 7 asielkatten. 
De katten in het kattencafé kunnen niet geadopteerd worden. Kat & Schotel is het huis van de 7 asielkatten die door de eigenaressen zijn geadopteerd van Dierenasiel Walcheren. De groep is zorgvuldig samengesteld door te kijken naar eigenschappen en karakter. Alle katten in het café kunnen goed met hun soortgenoten overweg en genieten van aandacht van mensen.
op deze pagina vind je de belangrijkste informatie voor je een bezoek brengt aan het kattencafé van Zeeland

HUISREGELS

 

Kat & Schotel wil een fijn thuis met een ontspannen sfeer aan onze katten bieden. En dat kan alleen met jouw hulp! Daarom hebben we een aantal huisregels opgesteld waarvan we verlangen dat je ze naleeft. Als de katten ontspannen zijn, dan zijn jullie & wij dat ook.

Binnenkomst

 • Graag je jas ophangen in de entreehal van het kattencafé, zo kunnen we met z’n allen voorkomen dat de katten in de jassen gaan hangen.

 • Je handen reinigen met desinfecterende zeep, de mogelijkheid van overdracht van ziektes kunnen we hiermee beperken.

 

De katten

 • De katten moeten vrij kunnen rondlopen en zelf op ontdekking gaan, het is dan ook niet toegestaan om katten op te tillen. 

 • Een rustige en afwachtende houding wordt vaak beloond. We hebben 7 aanhankelijke en sociale katten in ons kattencafé. Ze komen meestal zelf naar je toe omdat ze dol zijn op aandacht. Laat het initiatief bij de kat, zo behouden we een gemoedelijke en rustige sfeer.

 • Katten slapen veel en als ze slapen moeten we dat ook vooral laten doen. Maak ze dus niet wakker.

 • De katten krijgen van ons uitgebalanceerde voeding dus ze komen echt niets tekort. Geef ze daarom niets te eten en laat ze niet snoepen van slagroom en melk, de katten kunnen hier ziek van worden.

 • Speel alleen met de katten met de daarvoor bedoelde speeltjes die aanwezig zijn in ons kattencafé, wees voorzichtig met je handen.

 • Lees de paspoortjes van de katten om meer te weten te komen over hun karakter, zo heb je een goed idee welke kat wat leuk vindt en wat juist niet.

Foto & video

 • We vinden het super leuk dat je foto’s wilt maken maar we verzoeken je dit zonder flits te doen. De flits is niet goed voor kattenogen.

 • Natuurlijk tof dat je de foto’s wilt delen op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale kanalen maar we verzoeken je om het geluid van je telefoon uit te zetten. Gebruik je wel #katenschotel?

 • Respecteer de privacy van andere gasten wanneer je foto's of filmpjes maakt.

 

Kinderen

 • Als je samen met een kind of kinderen bent, wil je er dan goed opletten dat er lief wordt omgegaan met de katten? Het enthousiasme van kinderen wordt niet altijd door alle katten even goed gewaardeerd. Van onverwachte bewegingen en hard praten kan een kat schrikken. Spelen mag, maar rustig en onder supervisie van een ouder/voogd/familielid/oppas. 

 

ADVIESLEEFTIJD

 

Kinderen zijn ook van harte welkom in ons kattencafé. We hanteren echter een adviesleeftijd van 8+. Dat betekent niet dat jongere kinderen niet welkom zijn, maar wij hanteren deze adviesleeftijd om diverse redenen welke wij graag toelichten op deze pagina.
LET OP!
In het belang van onze katten stellen wij sereniteit erg hoog in het vaandel. Kinderen kunnen soms (in hun enthousiasme) erg druk zijn, wij houden ons dan ook het recht voor om gezelschappen met jonge kinderen te weigeren wanneer het al te druk is met reeds aanwezige kinderen. 

Wil je zeker zijn dat je met kinderen terecht kunt? Dan kun je het beste een plaatsje reserveren en bij de reservering aangeven dat je met kinderen op bezoek komt. 

DE REDENEN VOOR DE ADVIESLEEFTIJD 

Wij hanteren de adviesleeftijd in het belang van onze katten en om een eventuele teleurstelling voor kinderen (en hun ouders) te voorkomen. Wij lichten graag de redenen toe waarom we deze adviesleeftijd hanteren. Je kunt zelf het beste inschatten of ons kattencafé geschikt is voor een bezoek met jouw kind(eren). 

Voorzieningen
Ons kattencafé beschikt niet over voorzieningen voor jonge kinderen. Denk aan kinderstoelen, verschoonruimte, apparatuur om flesjes op te warmen en een speelhoek. We zouden het jammer vinden als je met jonge kinderen op bezoek komt en wij niet kunnen bieden wat jij en je kind(eren) nodig hebben.
Ruimte
De tweede reden sluit aan bij het voorgaande en dat is: ruimte. Wij hebben deze voorzieningen voor jonge kinderen niet omdat wij een kleinschalig café zijn en dus geen ruimte hebben voor deze faciliteiten. Ook hebben wij geen ruimte voor buggy’s en kinderwagens. Wij kunnen deze dan ook niet binnen toelaten in verband met de veiligheid van onze gasten, katten en personeel.

Ontspannen sfeer
We willen dat Kat & Schotel de ultieme plek is om heerlijk te ontspannen voor zowel jou als gast als voor onze geadopteerde asielkatten. Het is dan ook van belang om rust te waarborgen. Jonge kinderen kunnen enthousiasme - of ontevredenheid - nog wel eens uiten in harde geluiden (gillen of huilen). De katten kunnen hier erg van schrikken waardoor ze angstig zullen worden en zich terug willen trekken. Dit is niet fijn voor de katten en niet leuk voor de andere gasten. 
De katten gaan het liefste zelf op ontdekking. Een rustige en afwachtende houding wordt vaak beloond. We begrijpen dat kinderen graag willen spelen en knuffelen met de katten maar de katten vinden het niet fijn als ze achterna gezeten worden. Jonge kinderen kunnen dit misschien iets minder goed begrijpen. En het is ook echt niet te bedoeling om te rennen in ons kleine cafeetje. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan en ook strookt dit niet met de sereniteit in ons kattencafé.
Begrip
Ons kattencafé kent verschillende huisregels, wij denken dat deze regels door kinderen van 8 jaar en ouder goed te begrijpen zijn en dat zij zich hier goed aan kunnen houden. Voor jongere kinderen kan dit (onbewust) lastiger zijn.
 
Ook zijn oudere kinderen beter in staat te begrijpen wanneer de katjes geen zin hebben om te spelen en denken wij dat zij beter om kunnen gaan met deze eventuele teleurstelling dan jonge kinderen. Katten slapen veel en jonge kinderen verwachten misschien te veel dat alle katten willen spelen. Dit is niet het geval.​

TOEGANKELIJKHEID

 

Kat & Schotel is een kleinschalig koffiehuis/lunchroom. Onze horecagelegenheid is erg smal en ook onze voordeur is aan de smalle kant (85 cm). I.v.m met de veiligheid kunnen wij geen buggy's en kinderwagens toestaan. Deze kunnen helaas ook niet in de hal staan, een buggy ingeklapt zou eventueel tot de mogelijkheden behoren. 
Rolstoel- en rollatorgebruikers vragen wij om vooraf te reserveren. Op deze manier kunnen we rekening houden met de indeling van ons café en kunnen we vooraf bespreken wat de mogelijkheden zijn. Houd te allen tijde rekening met onze smalle voordeur. Scootmobiels en grote elektrische rolstoelen kunnen helaas niet in het kattencafé.
Helaas beschikken wij niet over een toilet voor mindervaliden.
 
 

BIJDRAGE VOOR DE KATTEN

 
In onze consumptieprijzen is een bijdrage voor de verzorging van onze katten verwerkt. Ons café brengt namelijk een heleboel extra kosten met zich mee die een andere horecagelegenheid niet heeft. Door jouw bijdrage kunnen wij de allerbeste verzorging bieden aan onze geadopteerde asielkatten.
Een vastgesteld percentage van onze consumptieprijzen is bedoeld voor de katten:
 • 25% van de drankprijzen
 • 15% van de gebaksprijzen
 • 10% van de ontbijtprijzen
 • 10% van de lunchprijzen
 • 10% van de high tea prijzen
De bijdrages worden besteed aan:
 • Natuurlijke, hypoallergene kwaliteitsvoeding (+/- 4 kg per week)
 • Vers voeding (tonijn, kip, kalkoen)
 • Biologisch kattengrit (+/- 40 liter per week)
 • Preventieve behandeling tegen vlooien, mijten en teken (7 x12 keer per jaar)
 • Preventieve behandeling tegen wormen (7 x 4 keer per jaar)
 • Jaarlijkse controles en vaccinaties
 • Medicijnen
 • (Onvoorziene) dierenartskosten
 • Kosten voor gezondheidscheck en onderzoeken
 • Schoonmaakkosten
 • Kattenmeubels
 • Verborgen kosten (denk aan snellere slijtage van stofzuiger, hogere energiekosten etc.)

STEMPELKAART

Om je te bedanken voor je bijdrage hebben wij een stempelkaart: de Kattenkaart. Bij iedere € 10 krijg je een stempel en kun je sparen voor leuke bedankjes.
Kattentax vs. bijdrage in consumptieprijs
Voorheen rekende wij „kattentax“, dit was een vaste bijdrage per bezoeker. Nu is deze bijdrage in de consumptieprijs verwerkt. Op deze manier willen wij ook de kortdurende bezoeken aantrekkelijker maken. Voor velen was de kattentax een drempel om alleen even een kopje koffie te komen drinken. Volgens de kattentax regeling was één betaalde kattentax één stempel waard.
Wanneer een stempel?
Hoe meer je bij ons besteed, hoe meer je bijdraagt aan de verzorging van de katten. Daar zijn we je dankbaar voor. We zetten nu dan ook meerdere stempeltjes op één kaart, dit was voorheen niet het geval. Bij iedere € 10 krijg je een stempel. Dit is uitsluitend van toepassing op dranken, gebak en lunch. Voor bestedingen in de shop kun je geen stempel ontvangen en bij high tea’s krijgt je één stempel per geboekte high tea. Kom je dus met 2 personen high tea’en? Dan krijg je 2 stempels op de Kattenkaart.
Heb je al een stempelkaart?
Heb je al een stempelkaart en gespaard volgens de vorige regeling? Dan kun je op deze kaart gewoon lekker door sparen. Neem je Kattenkaart wel altijd mee. Nastempelen en samenvoegen wordt niet gedaan.
Waarde van de Kattenkaart
5 stempels: kop koffie of thee
10 stempels: Kat & Schotel tas met leuke goodies
20 stempels: lunch voor 2 personen: tosti of baguette en frisdrank naar keuze
25 stempels: ontbijtarrangement voor 2 personen: een door ons samengesteld ontbijt
30 stempels: high tea voor 2 personen: een door ons samengestelde high tea 
wil je de Kattenkaart verzilveren voor het ontbijt of de high tea? Reserveren is dan noodzakelijk. Vermeld bij je reservering dat je de stempelkaart komt inleveren. De arrangementen zijn hier namelijk speciaal op afgestemd.
Spelregels
 • Je krijgt één stempel bij iedere € 10, uitsluitend op de besteding van dranken, gebak en lunch.
 • Per geboekte high tea krijg je één stempel.
 • Bij de aankoop van spullen uit de shop worden geen stempels uitgegeven.
 • Bij de aankoop van een giftcard worden geen stempels gezet, bij inlevering van een giftcard wel.
 • Neem je kaart altijd mee. Nastempelen wordt niet gedaan en kaarten samenvoegen ook niet.
 • Je kan je Kattenkaart maar één keer verzilveren. Wil je na 5 stempels een kopje koffie van ons? Dan lever je de spaarkaart in en kun je weer een nieuwe kaart van ons krijgen. Wil je doorsparen voor bijvoorbeeld een high tea? Dan moet je de voorgaande bedankjes afslaan.
 • De voorwaarden en bedankjes kunnen te allen tijde door Kat & Schotel gewijzigd worden.
 

KATTENCAFÉ KAT & SCHOTEL

IS PERMANENT GESLOTEN